drenaj lenf temizliği

Drenajların Temizliği Ne Demek? Lenf Nasıl Temizlenir?

Detoks diyetiyle drenajların temizlenmesi. Lenf drenajları neden önemli? Drenaj temizliği nasıl yapılır? Herhangi bir detoks diyet programında boşaltım organları vücuttaki organlardan ve dokulardan çıkan birikmiş toksik atıkları işlemek ve dışarıya atmak için fazla mesai yapmak zorunda kalırlar.

Boşaltım organları yanlış beslenme alışkanlıkları ve kirlilik yüzünden, zaten aşırı çalışmak zorunda kalmışken, detoks süreci yüzünden aniden kana, bağırsaklara, böbreklere ve cilde salınan ekstra toksin yükü üzerine eklenir.

Bu yüzden detoks esnasında, atılımda maksimum verimi organlarda minimum toksik stresle elde edebilmek için, boşaltım organlarına tüm tamamlayıcı desteğin verilmesi çok önemlidir.

Drenaj lenf temizlenmesi nasıl yapılır?

Vücutta, toksik atıkların sistemden dışarıya çıkarıldığı dört ana drenaj bulunur; cilt, akciğerler, böbrekler ile mesane ve kolon.

drenaj lenf sistemi

Günlük yaşamınızda, kanınız ve dokularınız kirlendikçe bu drenaj toksik kalıntılar, kurumuş mukoza salgısı, ölü mikroplar ve diğer biyo-atıklar tarafından tıkanır.

Kolon açısından durum, mutfak lavabosundakine çok benzer; ardı ardına yağ katmanları, kısmen çürümüş yiyecekler ve diğer çöpler zamanla borunun duvarlarına yapışarak, pis suyun aktığı geçici daraltırlar.

Bu yapışkan atık katmanı, toksinlerle ve mikroplarla dolu olduğu için kolon duvarlarından geçişme (ozmos) yoluyla kana karışarak kanı kirletir ve toksinlerin tüm vücutta dolaşmasına sebep olur.

Akciğer detoksu nasıl yapılır?

Lenf drenajlarının temizlenmesi

Toksik atıkların dört atılım organından, onlara zarar vermeden drenajını sağlamanın çeşitli yolları vardır. Bunlardan biri çiğ sebze tüketmektir.

Diğeri omega-3 yağ asidi içeren yiyecekler tüketmektir. Bol su içmek ve egzersiz yapmak da lenf drenajlarının temizlenmesinde oldukça etkilidir.