ph dengesini korumak

Ph Dengesinin Önemi

Asitlerin yıkanıp atılmasını takip eden protokol, kan ve dokulardaki pH dengesinin tekrar kurulmasıdır. pH asit/alkali dengesinin 1 (aşırı asidik) ve 14 (aşırı alkalik) arasındaki ölçekte kalibre edilmiş standart ölçüsüdür ve pH değeri 7 nötrdür.

Detoks diyetiyle Ph dengesi kurmak ve korumak

Vücudumuzdaki tüm hayati sıvıların fonksiyonlarını en iyi şekilde yerine getirdikleri, kendilerine özgü pH düzeyleri vardır. Mide sıvıları ve diğer birkaçı haricinde hayati sıvılarımızın dokularımızın bir çoğu hafif alkaliktir.

Öksürük kesen tarif

Mesela, aynı deniz suyununki gibi biraz alkalik olan kanın normal pH değeri 7.3 ile 7.4 arasındadır. Eğer kanın pH değeri 7.1 in altına düşerse ya da 7.5 in üstüne çıkarsa, hemen dengesizlik semptomları kendini gösterir ve eğer çabuk düzeltilemezse ani ölüme sebep olur.

İnsan vücudundaki pH dengesinin önemi

Tüm iç toksik oluşumlar vücutta bir asidoz durumuna sebep olur. Ardından da, kandaki yüksek asidik kalıntı düzeyi bağışıklık tepkisini engeller, metabolizmanın normal çalışmasını zorlaştırır, sindirimi ve özümsemeyi dizginler, bakteri ve mantar kökenli enfeksiyonların gelişmesine yardımcı olur ve tüm diğer biyolojik bozukluklara ve hastalıklara yol açar.

ph dengesi

Kanda pH düşerse bozulursa ne olur?

İnsan vücudundaki pH dengesinin önemi hakkında fikir vermesi açısından, bazı hayati organların normal çalışmasının pH düzeyleri ile bağlantısı şu şekildedir:

  • Kalp : İnsan kalbi saatte 130 litre kan pompalar. Eğer kan asidik atıklarla doymuşsa, bu asitler içinden geçerken kalp dokularına ciddi hasar verip aşamalı olarak kalp kaslarında bozulmalara sebep olur.
  • Akciğer : Doğru alınan diyafram nefesi, akciğerlerdeki gaz alışverişini en yüksek düzeye çıkartarak kandaki karbonmonoksiti dışarı atarken, kanı taze oksijenle besler. Eğer kanımızın asidik atıklarla aşırı yüklenmesine izin verirsek, akciğerlerden yeterli oksijeni alıp taşıyamadığı için, vücudun pH düzeyinin alkalik olmasını sağlayamayacak ve dolayısıyla tüm doku ve hücrelerde kronik bir hipoksi ve ikiz kardeşi olan asidoz durumu oluşacaktır.
  • Karaciğer : Karaciğerin temel görevlerinden biri kandaki toksik atıkları süzmektir. Eğer kan yanlış beslenme alışkanlıkları, alkol, ilaçlar, stres hormonları ve asit oluşumuna sebep olan faktörlerden kaynaklanan aşırı asidik kalıntılarla sürekli kirlenirse, karaciğer zamanla asidik atıklarla fazla yüklenir ve bu toksik enkazla ciddi biçimde tıkanır.
  • Böbrekler : Yanlış beslenme, farmasötik ilaçlar ve diğer yaşam tarzı faktörlerinden kaynaklanan kandaki aşırı asidik atıklar, böbreklerin kanı süzen hassas dokularını aşındırabilir.

İnsan vücudundaki ph dengesinin önemi göz ardı edilmeyecek kadar çoktur. Kanda ph düşerse veya bozulursa bu tür sorunlar ortaya çıkabilir.